Translate

Thursday, 3 July 2014

Vivix Shaklee - Kunci kepada sel Anti-penuaan oleh tumbuhan polifenol ( key to cellular anti-aging by plant polyphenol ) PROMOSI

Bismillahirahmanirrahim..

Kenapa tiba-tiba Vivix Shaklee?


Sebab Shaklee tengah demam Vivix. Promosi Vivix dengan harga yang murah lagi rendah, InsyaAllah berbaloi - baloi sedang berlangsung hingga 30 Julai 2014!

Apa tu Vivix? Tak pernah dengar pun.

Sejenis makanan tambahan yang mengandungi
Polygonum cuspidatum
Muscadine grape
European Elderberry
Purple Carrot

Okay. Untuk pengetahuan, badan kita bergantung kepada pembaharuan sel-sel di dalam badan. 
Semakin meningkat umur seseorang tu, semakin perlahan kadar pembaruan sel dalam tubuh bagi menggantikan sel-sel lama yg rosak hasil daripada penuaan selular (cellular aging

Kalau dalam bahasa nak senang faham maksudnya bila makin tua, masa untuk perbaharui sel untuk ganti sel lama yg rosak makin lambat. ehh macam sama je ayat kat atas. haha xpelah

Soooooo, makin lama sistem dalam badan makin kurang berkesan sebab sistem hanya berfungsi pada sel-sel yang dah tua dan rosak..

Macam Mana Nak Tau Sel Dah Tua Rosak?

Secara umumnya sebab kemusnahan radikal bebas (free radical) yang akan menyebabkan Penyakit Jantung, Kencing Manis (Diabetes), Kanser dan lain-lain.

Siapa yang perlukan Vivix ni?


  • Pesakit Sistemik Lupus Erythematosus (SLE)
  • Individu yg mempunyai  risiko menghidapi  kanser melalui keturunan atau pernah menghidap kanser
  • Individu menghidap
    • Penyakit Jantung
    • Kencing Mamis (Diabetes)
    • Strok
    • Darah Tinggi
    • Masalah Mata (cth: katarak, rabun)
  • Individu yg ketagihan merokok
  • Warga emas yg menghidapi masalah nyanyuk
  • Individu yg mementingkan kesihatan menyeluruh dan  Anti-Penuaan


Testimoni





Berminat dengan Vitamin C Chewable?
Beli saja terus dalam talian tanpa perlu hubungi pengedar
klik dibawah

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=0e139b17a92b2df7d6c3c840e51465fe


0147730963(untuk maklumat lanjut)

Thursday, 17 April 2014

Beransur-ansur. (ESP)

Bismillahirrahmanirrahim..

ehem ehem. fuhh lamanya dah tak update blog. bersawang dah ni. ihihi.

okok tak nak lengah lagi. hari ni nak share sikit kebaikan-kebaikan.

kebaikan apa? ok yang ni lain sikit dari post-post yang sebelum ni. hee ;)

Nak share KEBAIKAN multivitamin SHAKLEE! :D

mesti ramai yang dah pernah dengar SHAKLEE rata-rata dah bersepah-sepah nama SHAKLEE ni kan?
bagi yang tak pernah try lagi mesti tertanya-tanya apa istimewa sangat Shaklee ni? vitamin je punn. tah tah sama je macam vitamin lain.

haaaa mesti ramai la kan cakap camtu. haha tak pe tau dah.

ok ni nak cite sikit. tujuan sebenar aku amik Shaklee sebab aku ni kurang banyak vitamin. sebab makan memang. memang tak jaga. tanya la kalau sehari tu apa je yg aku makan. alahai. memang tak cukup nutrisi tak cukup zat.

muka aku sebelum sebelum ni memang pucat. yang tak boleh tahan tu sampai kazen pun duk tegur.
"pit, kalau makan vitamin tak?" "er, amik, baru je. tpakse amik lah. aku ada alergi ni lambat baik.kena gak amik.knp?". "xdela,muka kau tu pucat".

pegi kelas pun kawan kawan duk tegur "pucatnya muka tak sihat ke fitrah?". "eh xdla ok je".
huuu kadang kadang tu sampai rasa macam da biaa bila org kata muka aku ni macam org tak sihat.

sampaila tegerak hati nak cuba Shaklee. Oden try la vitamin B dgn ESP.Vit C ada tapi bukan Shaklee lambat benau nak habis huy. tapi tapi. makan ESP dgn vitamin B je pun dah ok. betul tak tipu. alhamdulillah usaha tak sia sia. amik Shaklee doa doa tawakal. dapat hasil.

memang la mesti ada yang kata ala biasa je. ok korang kena faham. ni supplement bukan dapat kesan papp! sehari makan terus jelita cerah macam pelita. NO NO NO.

kena sabar. sebab proses dalaman amik masa untuk bagi kesan. Sooooo berbaloi sangat dgn Shaklee. cmne eh nak cakap. orang2 yg istiqamah guna je yg faham. ;)

ok bawahni ad sikit discussion antara aku dan senior2 partner. huu. boleh la baca. xlarat nak cte.



ok pasal pencuci muka tu aku pakai after tau cte pasal customer partner. LELAKI okay bukan perempuan. dia pakai dan suka. ada tu suami isteri pakai. sebab sebelum ni memang aku tak cuci muka pakai pencuci. oh dolu dolu ada laaa. tapi hmhm ragu ragu bahan dia. sebab tu stop. almost dua bulan tak pakai apa apa cuma tepek foundation je hari hari.






ok yang atas ni. seriously. for those yang xd bajet nak beli banyak2 macam aku. boleh makan ESP je. slagi consistent. istaqamah yakin dengan izin Allah. insyaAllah dapat kesan posititve. hari hari positive. sebab, mula mula mungkin la tak akan rasa selesa sikit. sebab dia nak buat proses detoksifikasi dari dalam badan. tapi jangan risau. yang peringkat awal. ambik masa sikit. yang penting sabar! :D 






haa. macam byk lagi. k nampak tak 'kerajinan' aku ni hehe. :P

ok sudah. pokoknya, siapa yang usaha, mesti berjaya dapat hasil. Allah tu tak bagi kejayaan lepuk je camtu. aku cakap ni untuk diri sendiri jugak. ;)

siapa yang berminat nak join group aku dan dapat banyak benefit. boleh daftar jadi ahli. or beli Shaklee 200uv dapat keahlian percuma. :D

nak tahu lagi boleh whatsapp/pm 0147730963.

sekian,
salam jumaat.


Thursday, 16 January 2014

Dambaan

*tadah tangan. baca doa*



ameen~ (:

yang sebenarnya..
dan sebenarnya..
tak sabar tunggu esok..hehe
mai kasi promot sikit.

Promo Video (click this link)  Konvensyen Cinta Dambaan Syurga feat. Ustaz Pahrol

mahal kan? tapi aku dapat tiket murah. RM30 hee
alhamdulillah. rezeki.
tengah duk kemas-kemas barang suddenly ada orang bagi salam ketuk pintu.
reaksi muka hanya depa bertiga yang datang promot je tahu. haha xD

sapa yang p besok. kita jumpa sana na.
sekian,

Assalamualaikum. (;

Thursday, 5 September 2013

Bukan Yang Sempurna

Bismillahirrahmanirrahim ~

Sejak dilahirkan dari sekecil-kecil kaki sebesar dua jari ibu,
hari berganti hati, dari sekecik-kecik badan sampai sebesar-besar badan,
tapi tak jugak besar. Tang tuu ja kecik cenonet.

Bersyukur Alhamdulillah~  :D
dengan saiz badan ssebesar nilah macam benda dah aku belajar.

Pengalaman menjadikan aku seorang yg lebih matang
seorang yg boleh berfikir jauh 
seorang yg boleh berfikir sebelum bertindak
tapi kekadang terlajak jugak.

Life is what we make it, always has been, always will be.  ~Grandma Moses

well, kita cuma manusia biasa je bukan malaikat
but we need to improve ourself,
everyday, anytime, anywhere.
InsyaAllah ~

Till then.
Assalamualaikum :)



Monday, 5 August 2013

Jangan pergi, plis!

Pejam celik, pejam celik tup tup dah nak raya.
Haa aku pun xcaya ni betul ke dah 5 hari bulan. dua tiga kali cek kalendar kalau boleh sume kalendar aku nak p cek. haha xD Siap besaqkan mata tengok kalendar.
Perasan macam baru aritu puasa baru 2hari. Cepat masa berlalu,dah nak pergi tinggalkan kita sume




memangla belum hari akhir puasa lagi. tapi aku nak gak letak gambaq lagi satu nih. muehehe 


Sedih rasa bila puasa nak abis dah. Sangat bermakna puasa kali ni
Lagipun puasa tahun ni puasa kat negeri orang. 
Negeri Bandaraya Bersejarah. So, banyak gaklah sejarah yg tercipta sepanjang aku pose kat sini.
Pengalaman berterawih kat tempat orang dan yg sewaktu dengannye. *malahai nak cite sume :P
Memang takkan dilupakan lah saat-saat kelakar, ngeri  waktu pegi balik keja sume tu xD

Hopefully dapat lagi jumpa Ramadhan tahun depan.
Semoga Ramadhan taon depan lebih bermakna.
Ameen~

***

Yang sebenaqnya hari ni aku balik kampung. kampung mana lagiiiii ruma aku la. mane ad mak mertua. 
lol -,-

Doakan selamt perjalanan aku yee.

tak sabar rasenye nak balik sebab err sadis nih.
adik aku yg kecik nuh haaa. bape lme dah taknak ckp ngan aku setiap kali aku call. sobs T.T
majuk benar si kecik tuh.

hmmm, dikesempatan bulan puasa yg mulia ni
Fitrah nak menyusun sepuluh jari kaki jari tangan memohon ampun kalau ado salah dan
silap selama ni harap dimaafkan.
Halalkan makan minum, kalau ado hutang boleh lah datang menuntut di kaunter pungutan zakat fitrah. lol
Gurau je. haha. datanglah tuntut. ngee~ ^^,

Yang tak bayar zakat tu cepat-cepat tunaikan kewajipan anda yeee.

Yang nak drive balik kampung tak kire la pakcik bas ke, pakcik teksi ke, makcik jual kuih kee
Silalah memandu dengan berhati-hati dan  berhemah.
Ingatlah orang yg tersayang. :)





jejemputlah datang ruma ye (:

btw, thanks ye yg awal2 dah jemput datang beraye ruma tu. haa mne jalan mrr2 tu.
insyaAllah lah ye. hee teringin jugak senanye nak p. haha. *mengades luls. :p

Till Then


Salam ingatan tulus dan ikhlas,
Maaf zahir & batin.





Saturday, 3 August 2013

Hati

rambut sama hitam, tapi hati lain-lain

tak semua benda yang kita buat dapat puaskan hati semua orang,
dan tak semua orang dapat puaskan hati kita.

ye, tu lah hakikat fitrah manusia.
kadang kita nampak orang tu ok, tapi dalaman dia Allah je tahu.
kadang bila kita buat suatu perkara ada orang fikir kita macam tu macam ni sedangkan niat dan tujuan kita yg sebenar hanya Allah yg tahu.

dari pandangan orang lain tu lah yg boleh membuatkan kita rasa kurang senang
sebab kita tak tau apa niat dan tujuan sebenar orang tu.

tapi kalau apa yg kita buat tu dengan niat yg betul
jangan risau,
insyaAllah Allah tolong.

tapi kalau niat tu dah tak betul better cepat2 perbetulkan niat.



"Kadangkala Allah  memakbulkan permintaan kita  dengan tidak memberikan  apa yg kita harapkan kerana Dia Maha Tahu bahaya yg akan menimpa disebalik  keinginan kita"


INGAT,
setiap perkara yg kita buat akan mendapat dugaan dr Allah.
Allah sengaja nak menduga hati hambaNya
adakah kita sabar dengan setiap ujian yg Dia bagi?
adakah kita bersyukur & mengambil iktibar dgn apa yg terjadi?
adakah kita mengeluh bila setiap kali diuji?
semua tu akan dinilai.

jangan lupa doa setiap kali lepas solat supaya diberi petunjuk dan diberikan hati yg sabar dalam melakukan sesuatu perkara.

fikir-fikirkan lah.
Selamat berpuasa.
Sekian (:

Friday, 19 April 2013

Rezeki. Sabar :)

Bismillahirrahmanirrahim..




alhamdulillah, syukur sebab masih dikurniakan kesempatan untuk hidup kat bumi Allah ni.

Jumaat. 19 April 2013.

Hari yang penuh barokah. Penghulu segala hari.
Pagi agak kelam-kabut sikit tapi alhamdulillah.. rezeki hari yang sangat mulia ni aku dapat 
panggilan telefon. "Permohonan telah diluluskan". alhamdulillah.

Rezeki tu kan hak Allah. 

Sabar dengan Rezeki saling berkait.

Usaha pun penting tau :)

orang yang sabar akan dapat ganjarannya. nikmat yang Allah bagi tu jangan pula kita salah guna.
kalau Allah nak tarik balik nikmat tu sekejap je, bila-bila pun boleh.
Kadang-kadang nikmat yang Allah bagi tu sebenarnya boleh jadi satu bentuk ujian
untuk kita. Allah nak uji sama ada kita ni lupa atau tak kat DIA lepas dapat nikmat-nikmat tu sume.

banyak cara Allah nak uji hamba-hamba DIA. cume kita je.
sedar tak sedar. sooooo.... as a muslim, kalau kita benar-benar mengaku kita ni
hamba Allah, kita mengaku cintakan Nabi Muhammad s.a.w, BUKTIKAN.

macam mana nak buktikan?

cuba hayati lirik lagi Syukur - Raihan ni :
Tanda syukur itulah taat
Setiap tempat setiap waktu
Syukur itu dapat dilihat
Pada sikap dan tingkah laku
Marilah bersama kita bersyukur
Kepada Allah kita bersyukur
          Syukur itu sifat mulia 
          Hindar dari tamak haloba
          Rasa cukup apa yang ada
          Hati tenang hidup sejahtera
          Mari amalkan rasa bersyukur 
          Hidup bahgia, aman dan makmur 

kalau kita tengok kat lirik lagu tu mesti kita dapat faham sikit or banyak.
even nikmat or rezeki yang Allah bagi tu nampak macam sikit bagi kita, tapi kalau kita bersyukur,
sentiasa taat pada Allah, sentiasa tunjukkan usaha untuk jadi mukmin yang baik,
kita akan sentiasa rasa apa yang ada sekarang ni cukup sangat-sangat walaupun tak dapat banyak macam kita mahukan.

berbeza pulak dengan orang yang tak bersyukur dengan apa yang dia dah ada.
padahal banyak sangat apa yang dia ad tu. makan cukup minum cukup tidur cukup, sumenyeee cukup.
tapi.... kalau dia tak bersyukur, tak taat pada Allah, lupa pada Allah, tak mungkin dia 
akan dapat rasa nikmat cukup dengan apa yang dah sedia ada tu.



tapi,

kalau apa yang kita mintak kat Allah selama masih lagi tak dapat, jangan
jangan putus asa. sebab Allah suka pada orang yang bersabar. kalau kita sabar, inshaaAllah 
Allah akan bagi lebih daripada tu.
mana kita tawu kan?
Ingat..
Rezeki tu hak Allah. :)



"Be patient, you will realize that the wait was worth it, if it was for the sake of Allah." 

Kenapa rezeki susah nak masuk? Click this

Sekian, Salam Jumaat (: