Sunday, 14 June 2015

28 Syaban


so soon.



Sepatutnya semua kena happy sebab dah nak masuk bulan puasa kan.
Sepatutnya.

Check check, rock, rock.
Put Ramadhan Mode : ON

Dapatkan (klik) >>Takwim credit to PMIUTM


Sunday, 30 November 2014

Azam baru, kuatkan aku Ya Rabb

Alhamdulillah genap 3 hari.. moga-moga istiqamah insyaAllah.

Thursday, 6 November 2014

Lah Ahmad - Ya Allah





Ampun aku Ya Allah 
Kerana telah jauh dari-Mu 
Himpun aku Ya Allah 
Bersama yang dikasih oleh-Mu 
Namun ku tak upaya 
Berada di dalam neraka-Mu 
Namun ku tak upaya 
Untuk syurga firdaus-Mu 
Penghujung yang pasti menunggu 
Akhirkan aku dengan beriman pada-Mu 
Ya Allahu Ya Allah 
Ya Allahu Ya Allah 
Ya Allah istajib doa ana 
Bantu aku Ya Allah 
Permudahkan setiap langkahku 
Bimbinglah aku tak mampu 
Berdiri dan bernafas tanpa-Mu 
Cinta hanya untuk-Mu 
Cinta hanya milik-Mu 
Ku ingin dan ku memohon rahmat-Mu 
Penghujung yang pasti menunggu 
Akhirkan aku dengan beriman pada-Mu 
Ya Allahu Ya Allah 
Ya Allahu Ya Allah 
Ya Allah istajib doa ana 
Tanpa-Mu siapalah aku 
Jatuhnya aku bangunnya aku 
Ya Allah 
Ya Allahu Ya Allah 
Ya Allahu Ya Allah 
Ya Allah istajib doa ana


. . .
(u.u)

Wednesday, 5 November 2014

:'( YA Allahu Ya Allahu Ya Allahu Ya Allah
Istajib dua' ana..

Erm. (u_u)

Lemah
Lesu

Allah ujianMu.. Berat bagi aku.
Aku tak tau.. Rasa macam nak nangis je..
Menyesal..

Allah kuatkan aku. Aku mohon
Mohon dengan sangat :'(

Strunggling.. Everyday..

Alhamdulillah kerna masih dperingatkan kepada Mu Allah.. :(

Thursday, 16 January 2014

Dambaan

*tadah tangan. baca doa*



ameen~ (:

yang sebenarnya..
dan sebenarnya..
tak sabar tunggu esok..hehe
mai kasi promot sikit.

Promo Video (click this link)  Konvensyen Cinta Dambaan Syurga feat. Ustaz Pahrol

mahal kan? tapi aku dapat tiket murah. RM30 hee
alhamdulillah. rezeki.
tengah duk kemas-kemas barang suddenly ada orang bagi salam ketuk pintu.
reaksi muka hanya depa bertiga yang datang promot je tahu. haha xD

sapa yang p besok. kita jumpa sana na.
sekian,

Assalamualaikum. (;

Thursday, 5 September 2013

Bukan Yang Sempurna

Bismillahirrahmanirrahim ~

Sejak dilahirkan dari sekecil-kecil kaki sebesar dua jari ibu,
hari berganti hati, dari sekecik-kecik badan sampai sebesar-besar badan,
tapi tak jugak besar. Tang tuu ja kecik cenonet.

Bersyukur Alhamdulillah~  :D
dengan saiz badan ssebesar nilah macam benda dah aku belajar.

Pengalaman menjadikan aku seorang yg lebih matang
seorang yg boleh berfikir jauh 
seorang yg boleh berfikir sebelum bertindak
tapi kekadang terlajak jugak.

Life is what we make it, always has been, always will be.  ~Grandma Moses

well, kita cuma manusia biasa je bukan malaikat
but we need to improve ourself,
everyday, anytime, anywhere.
InsyaAllah ~

Till then.
Assalamualaikum :)



Monday, 5 August 2013

Jangan pergi, plis!

Pejam celik, pejam celik tup tup dah nak raya.
Haa aku pun xcaya ni betul ke dah 5 hari bulan. dua tiga kali cek kalendar kalau boleh sume kalendar aku nak p cek. haha xD Siap besaqkan mata tengok kalendar.
Perasan macam baru aritu puasa baru 2hari. Cepat masa berlalu,dah nak pergi tinggalkan kita sume




memangla belum hari akhir puasa lagi. tapi aku nak gak letak gambaq lagi satu nih. muehehe 


Sedih rasa bila puasa nak abis dah. Sangat bermakna puasa kali ni
Lagipun puasa tahun ni puasa kat negeri orang. 
Negeri Bandaraya Bersejarah. So, banyak gaklah sejarah yg tercipta sepanjang aku pose kat sini.
Pengalaman berterawih kat tempat orang dan yg sewaktu dengannye. *malahai nak cite sume :P
Memang takkan dilupakan lah saat-saat kelakar, ngeri  waktu pegi balik keja sume tu xD

Hopefully dapat lagi jumpa Ramadhan tahun depan.
Semoga Ramadhan taon depan lebih bermakna.
Ameen~

***

Yang sebenaqnya hari ni aku balik kampung. kampung mana lagiiiii ruma aku la. mane ad mak mertua. 
lol -,-

Doakan selamt perjalanan aku yee.

tak sabar rasenye nak balik sebab err sadis nih.
adik aku yg kecik nuh haaa. bape lme dah taknak ckp ngan aku setiap kali aku call. sobs T.T
majuk benar si kecik tuh.

hmmm, dikesempatan bulan puasa yg mulia ni
Fitrah nak menyusun sepuluh jari kaki jari tangan memohon ampun kalau ado salah dan
silap selama ni harap dimaafkan.
Halalkan makan minum, kalau ado hutang boleh lah datang menuntut di kaunter pungutan zakat fitrah. lol
Gurau je. haha. datanglah tuntut. ngee~ ^^,

Yang tak bayar zakat tu cepat-cepat tunaikan kewajipan anda yeee.

Yang nak drive balik kampung tak kire la pakcik bas ke, pakcik teksi ke, makcik jual kuih kee
Silalah memandu dengan berhati-hati dan  berhemah.
Ingatlah orang yg tersayang. :)





jejemputlah datang ruma ye (:

btw, thanks ye yg awal2 dah jemput datang beraye ruma tu. haa mne jalan mrr2 tu.
insyaAllah lah ye. hee teringin jugak senanye nak p. haha. *mengades luls. :p

Till Then


Salam ingatan tulus dan ikhlas,
Maaf zahir & batin.